În cadrul evenimentelor derulate cu prilejul Zilei Colegiului Naţional ,,Unirea” Braşov, în colegiul nostru, vineri, 24 ianuarie 2014, a avut loc o întâlnire de suflet: “Amintiri la… o ceaşcă de ceai”, prilej de bucurie şi emoţie pentru cei care iubesc cultura şi cred în spiritul unirist.

Prin această întâlnire s-a creat o punte peste ani între reprezentanţii fostelor generaţii de unirişti și actualii elevi, care trebuie să fie mândri de trecutul liceului şi să-i ducă renumele mai departe. Invitații speciali ai acestei întâlniri au fost: LUANA POPA (Președinta Asociației Femeilor de Afaceri și a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi din Brașov), ADRIANA DANIȘ (Decan al Facultății de Relații Economice și Internaționale din cadrul Universității ”Dimitrie Cantemir” – Brașov), MIRCEA MANTA (profesor și scriitor) și, nu în ultimul rând, poetul ADRIAN MUNTEANU ( proaspăt laureat al Premiului Internațional NUX, obținut la Festivalul Internațional de Poezie de la Milano).

Întâlnirea a oferit posibilitatea uniriștilor de ieri ( azi nume de rezonanță în viața culturală, socială și economică a Brașovului și a țării), OAMENI FRUMOȘI de care suntem mândri, să ne împărtășească amintiri, emoții, sfaturi, și, de ce nu, să ne ofere un imbold pentru a excela în tot ceea ce facem, dorindu-ne ca peste ani să fim şi noi “absolvenţi model” pentru generaţiile viitoare.

Le mulțumim pentru prezență și pentru onoarea pe care ne-au făcut-o de a fi alături, preț de mai bine de 100 de minute, la UN CEAI ÎN MAREA FAMILIE UNIRISTĂ.

Antonia ROGOZ, clasa a X-a C

Ceaiul Unirist m-a făcut să meditez cu mai multă atenție la ceea ce reprezintă ANII DE LICEU în devenirea oricărui tânăr. În amintirile depănate de invitați am identificat emoții și chiar experiențe similare celor pe care le-am trăit sau le trăim și noi, uniriștii de azi. Imnul Colegiului, melodia Ani de liceu, sonetul Șoapte recitat de poetul Adrian Munteanu, precum și sfaturile celorlalți invitați m-au făcut să realizez că anii de liceu sunt speciali, că trebuie să îi trăim intens, dar mai ales frumos, căci fugit irreparabile tempus… .

Adrian Gabriel LIVADARIU, clasa a X-a C

Întâlnire la un ceai alături de foști uniriști…greu de surprins in cuvinte emoțiile pe care le-am trăit. Cert este că ne-au marcat, că ne-au motivat să ne fixăm țeluri cât mai înalte și apoi să luptăm ca să le putem atinge.

Rebeca MOISE, clasa a X-a C

De la stanga la dreapta: Cecilia ŞOŞU – profesor de limba latină la C.N. „Unirea”, organizatoarea întâlnirii, Laurenţiu LUCA – profesor de filosofie al Colegiului, Adriana DANIŞ, absolventă a Colegiului, Decan la Facultatea „Dimitrie Cantemir”, poetul Adrian MUNTEANU– absolvent al liceului, scriitorul Mircea MANTA – fost profesor al Colegiului, preşedinta AFAFCI Braşov Luana POPA – absolventă a liceului, prof. Gabriela HURGHIŞ, directorul Colegiului Naţional „Unirea”.