Click pentru Prezentare ECDL

Informaţii preluate de pe web site-ul ECDL România

Certificat examinator ECDL

Detalii module Noul ECDL

Paralela certficari elevi BAC

Procesul de certificare ECDL

Profilul ECDL pentru elevi

In luna mai 2019, Fundatia ECDL a introdus in Europa conceptul ICDL, identitatea de brand a celui mai raspandit standard de certificare a competentelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL pana acum.

Sub brandul ICDL, Fundatia ECDL isi propune sa dezvolte in continuare programe de certificare a competentelor digitale relevante pentru timpurile noastre, in care tehnologiile se extind si se modifica mai repede decat oricand.

Introducerea brandului ICDL in Europa marcheaza nu numai extinderea globala a numelui standardului de certificare ECDL/ICDL, ci si o noua etapa in dezvoltarea certificarilor din portofoliul Fundatiei ECDL, lansarea de noi module si o noua structura de programe de certificare a competentelor digitale.

Toate aceste noutati vor fi disponibile treptat si in Romania, in completarea portofoliului curent de certificari.

Portofoliul curent de module si certificari ECDL al ECDL ROMANIA prezentat pe www.ecdl.ro se mentine in vigoare; programele analitice curente se mentin in vigoare; nu exista schimbari in acest sens.

Astfel, este de retinut ca:

  • ICDL este un nou concept introdus de Fundatia ECDL sub care se vor dezvolta noi module si o noua structura de certificari. ICDL = International Certification of Digital Literacy.
  • Portofoliul curent de module si certificari ECDL al ECDL ROMANIA prezentat pe www.ecdl.ro se mentine in vigoare; programele analitice curente se mentin in vigoare; nu exista schimbari in acest sens.
  • Noul concept ICDL nu afecteaza valabilitatea si recunoasterea certificarilor ECDL emise pana in prezent sau a certificarilor ECDL care se vor emite in continuare.
  • In perioada urmatoare este posibil sa observati sigla ICDL alaturi de cea ECDL pe materialele, notificarile, pliantele etc. emise de ECDL ROMANIA; acest lucru nu modifica in vreun fel procesul de certificare ECDL si procesul de emitere a certificatelor ECDL.
  • Noi module si noi certificari ICDL vor fi disponibile in timp, treptat si in Romania, in completarea portofoliului curent de certificari; ECDL ROMANIA va anunta noutatile viitoare in timp util, asa cum a procedat de fiecare data.

Mai multe informatii, inclusiv un set de intrebari si raspunsuri pe care va rugam sa il parcurgeti, sunt disponibile pe urmatoarea pagina web: www.ecdl.ro

Toti candidatii care vor veni catre Centrele de Testare cu intrebari in acest sens pot fi redirectionati catre pagina web www.ecdl.ro

Va multumim,

Echipa ECDL ROMANIA

Marketing si Comunicare

Documente anexate