Proiectul “Liderii de mâine Braşov” continuă cu cea de-a cincea sesiune de instruire,
Pe drumul culturii la Braşov
Brașov, 20 martie 2013
Proiectul “Liderii de mâine Braşov” iniţiat de Asociaţia Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Intreprinderi Braşov (AFAFCI) continuă vineri, 22 martie, cu cea de-a cincea sesiune de instruire a elevilor – Modulul “Pe drumul culturii la Braşov”.
“Pe drumul culturii la Braşov”, elevii vor porni de la Muzeul Prima Şcoală Românească, unde vor descoperi cultura românească de la Coresi până azi. Îndrumătorul pe aceasta cale va fi părintele profesor Vasile Oltean. Programul cuprinde vizitarea Sălii de clasă ”Anton Pan”, Sala ”Diaconu Coresi”, Sala ”Cartea, factor de unitate naţională” şi în final, Sala ”Cartea şi Cărturarii braşoveni”.
Mai departe “drumul culturii” îi va duce pe membrii echipei “Liderii de mâine” la Muzeul Casa Mureşenilor, unde vor afla despre Leadership în managementul proiectelor culturale. Domnul Director Valer Rus le va prezenta şase proiecte ale muzeului implementate de o echipă tânără. Programul modulului continuă cu vizitarea Operei Braşov şi cu participarea la o repetiţie a unui spectacol de balet.
În partea a doua a zilei, elevii vor poposi la Târgul Internaţional de Carte şi Muzică “Buna Vestire”, unde vor participa la lansarea de carte şi recitalul folk “Raiul Lupilor Îngeri” – Adrian Sărmăşan şi la lansarea cărţii “Unici şi diferiţi” de Andreea şi Alina Şerban care vizează dezvoltarea personală.
Proiectul “Liderii de mâine Braşov” are ca obiectiv: educarea tinerilor în spiritul apartenenţei la comunitatea locală braşoveană prin informarea lor cu privire la „mecanismul de funcţionare” al acesteia şi conştientizarea lor despre implicarea civică.
Beneficiarii direcţi sunt 30 de elevi al clasei a XI-a, din cele trei colegii braşovene care fac parte din Asociaţia “Alianţa Colegiilor Centenare din România”, Colegiul Naţional A. Şaguna, Colegiul National Dr. I. Meşota şi Colegiul Naţional Unirea.
Dintre sesiunile de pregătire preconizate a se desfăşura pe perioada a şase luni, s-au realizat patru module, ultimele doua fiind planificate pentru 22 martie a.c si 17 aprilie a.c. Proiectul este programat pentru durata unui an şcolar, iar ediţia pilot este implementată începând cu anul şcolar 2012- 2013
Asociaţia Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Intreprinderi Braşov (AFAFCI), este continuatoarea Asociaţiei Femeilor Manager din Braşov, având o experienţă de 15 ani în proiecte comunitare, atât ca organizator cât şi ca partener. Unul dintre cele mai de succes proiecte este
„Femina Vip Braşov” . Proiectul s-a desfăşurat de-a lungul a cinci ediţii, la el au participat 352 de doamne din comunitatea braşoveană. Proiectul “ Femina Vip “ a fost recunoscut şi la nivel european, fiind menţionat într-un studiu de caz al Comisiei Europene publicat în anul 2010. Ideea proiectului Femina Vip a fost preluată de Asociaţia Femeilor de Afaceri din Serbia, care a realizat o variantă a acestui proiect.
În anul 2011, Center for International Private Enterprise (CIPE) a lansat CIPE Leading Practices Contest, un concurs internaţional care a avut scopul de a recunoaşte bunele practici din sectorul privat în domeniul reformei democratice şi de piaţă. AFAFCI s-a înscris cu două proiecte/practici: „ Femina Vip ” şi „ Firmele de Exerciţiu ”. Proiectul „ Femina Vip ” a fost selecţionat ca o practică de referinţă şi apare publicat în baza de cunoştinţe CIPE, care cuprinde practici inovatoare şi eficiente în reformele democratice şi de piaţă. Scopul acestei baze de cunoştinţe este acela de a promova la nivel internaţional aceste iniţiative şi de a stimula replicarea ideilor eficiente.