Pe data de 10 noiembrie 2012, în incinta Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă” au avut loc două ateliere: unul de crearea şi montarea unui film de scurt metraj, al doilea de înregistrări audio. La aceste ateliere au avut onoarea să participe elevi din clasa a XI a, de la secţia bilingvă din cele trei mari colegii ale Braşovului: C.N.”Andrei Şaguna”, colegiul gazdă, „Dr. Ioan Meşotă” şi C. N. „Unirea”. Elevii au fost împărţiţi în două grupe, în funţie de cursul ales: video sau radio.

Cursurile au făcut parte din proiectul „VizaMedia”, organizat de Institutul Francez din România în parteneriat cu Ambasada Franţei şi ne-au oferit şansa să experimentăm ceva nou, interesant şi incitant, în acelaşi timp, atât pentru activitatea noastră şcolară cât şi pentru cea viitoare.

Elevii repartizaţi la filiera vodeo au învăţat să creeze filme de scurt metraj şi au experimentat tehnici de fotografiere. Produs final a fost trailerul unui film de scurt metraj, realizat în Moovie Maker.

Elevii care au ales filiera audio au făcut cunoştinţă cu mai multe aparate şi tehnici de înregistrare a sunetului în anumite programe. La rândul lor, au avut ca sarcină realizarea unui produs final, care a constat în înregistrări audio, apreciate de profesorul de curs.

Cursurile au durat cinci ore, care au trecut în mod plăcut şi degajat. Activităţile ne-au captat interesul şi, deşi au fost solicitante, am avut un sentiment de satisfacţie, dându-ne seama de utilitatea lor şi de câştigul nostru.

La sfârşit, toţi elevii care am participat la ateliere am primit tricouri pe care era scris „VizaMedia” şi am făcut poze cu organizatorii. Diploma pe care am primit-o ne va îmbogăţi portofoliul personal şi va fi o dovadă de autoperfecţionare, spre care, cu mândrie o spunem, mulţi dintre elevii noştri tind.

Lungu Iana

Clasa a XI a C, bilingv franceză