Joi, 4 noiembrie 2022, elevi din clasele de filologie – bilingv franceză au participat la o primă întâlnire cu jurnalistul francez Benjamin Ribout, colaboratorul „redacției de știri” francofone a Colegiului nostru.

Elevii au primit răspunsuri la întrebări – ce / cum / unde / cât / de ce / pentru cine lucrează un jurnalist? – și au identificat teme și subiecte de interes pentru investigațiile pe care le vor face împreună în cadrul proiectului Erasmus EMICE+ 2022-2024.

Cea de-a doua întâlnire cu Benjamin Ribout, jurnalistul colaborator în cadrul proiectul Erasmus KA220-SCH-BEA290FC „Éducation aux médias, à l’information et à la citoyenneté européenne”, a avut loc pe 14 decembrie. Redacţia de „globe reporters” uniriști, ajutată de jurnalist și de doamnele profesor Ramona Alupoaei, Mihaela Murgu și Aurora Petrea, a lucrat intens la alegerea temelor și stabilirea întrebărilor pentru interviurile pe care le pregătesc.

În curând, activitatea urmează a fi desfășurată „pe teren”, prin intermediul trimișilor noștri speciali, jurnaliștii Globe Reporters din România, Franța și Grecia.
Martie 2024
În prima zi a mobilităţii la Brașov, elevii implicați în proiectul EMICE+, în care Colegiul nostru este partener, au învățat de la reprezentanții Primăriei principiile comunicării și implicării cetățenilor.
Alături de elevii uniriști, 30 de elevi francezi și greci s-au întâlnit azi cu primarul Allen Coliban, dar și cu purtătorul de cuvânt al primăriei și un reprezentant al Compartimentului Inovare Comunitară.