Teatrul în limba spaniolă

În data de 14 si 15 februarie, 2014, în Sala Mica a Palatului Copiilor, din Bucureşti, a avut loc a zecea ediţie a Festivalului de Teatru Şcolar în limba spaniolă.

Colegiul Naţional Unirea Braşov a participat cu o piesă de teatru adaptată, scrisă de Alejandro Tortolero, “El flechazo”, coordonată de domnul profesor Luis Felipe Rodríguez. Am contat pe ajutorul Deliei Coşman şi al Carlottei Baiguini pentru direcţia artistică. A fost a opta oară când liceul nostru a participat la acest eveniment, dar anul acesta nu a avut norocul de a câştiga niciun premiu.

Piesa de teatru, care reprezenta începutul unei relaţii dintre o fată din Transilvania si un băiat din Andalucia, care vine să viziteze Carpaţii, a avut un mare impact asupra publicului datorită apropierii de vârstă dintre poveste si aceştia si datorită excelentei interpretări a celor şapte eleve si a unui elev din clasa a 10-a A. Din distribuţie au facut parte: Alungulesei Diana, Cojocaru Cristina, Coşman Delia, Feraru Beatrice, Romanţi Claudia, Stase Alex, Tancău Andreea şi Ungureanu Cătălina.

 

Los pasados 14 y 15 de febrero, en la Sala Mica del Palatul Copiilor de Bucarest, tuvo lugar la décima edición del Festival de Teatro Escolar en español.

El Colegio Nacional Unirea participó el viernes 14 con la adaptación de una obra escrita por Alejandro Tortolero, El flechazo, y dirigida por el profesor de español, Luis Felipe Rodríguez. La dirección artística estuvo en manos de Delia Coşman y Carlotta Baiguini. Era la octava vez que nuestro centro participaba en tal evento, pero no tuvo la suerte de obtener ningún premio.

La obra, que trata de la relación que se inicia entre una chica transilvana y un chico andaluz que viene a visitar los Cárpatos, tuvo una gran acogida por el público gracias a la cercanía de la historia y a la magnífica interpretación de siete alumnas y un alumno de 10ºA. El reparto estuvo compuesto por: Diana Alungulesei, Cristina Cojocaru, Delia Coşman, Beatrice Feraru, Claudia Romanţi, Alex Stase, Andreea Tancău y Cătălina Ungureanu.