Erasmus EMICE+ 2022-2024

Anul acesta, Erasmus Days, 13-15 octombrie, a coincis cu participarea doamnelor profesoare Ramona Alupoaei și Mihaela Murgu la seminarul de lansare a proiectului Erasmus EMICE+ 2022-2024, un proiect de educație media coordonat de Globe Reporters, cofinanțat de Uniunea Europeană. La Paris, profesorii din școlile partenere – Collège Paul Verlaine (Paris), Collège Henri Dunant (Aumale – Normandie) și Collège Koropi 2 (Koropi, Grecia) – s-au întâlnit cu jurnaliștii francezi colaboratori în proiect, pentru a pune la punct calendarul activităţilor viitoare și pentru a pregăti mobiliţăţile elevilor și ale cadrelor didactice. O întâlnire pe cât de agreabilă, pe atât de fructuoasă, încheiată cu entuziasm față de ceea ce va urma.

Joi, 4 noiembrie 2022, elevi din clasele de filologie – bilingv franceză au participat la o primă întâlnire cu jurnalistul francez Benjamin Ribout, colaboratorul „redacției de știri” francofone a Colegiului nostru.

Elevii au primit răspunsuri la întrebări – ce / cum / unde / cât / de ce / pentru cine lucrează un jurnalist? – și au identificat teme și subiecte de interes pentru investigațiile pe care le vor face împreună în cadrul proiectului Erasmus EMICE+ 2022-2024.

Cea de-a doua întâlnire cu Benjamin Ribout, jurnalistul colaborator în cadrul proiectul Erasmus KA220-SCH-BEA290FC „Éducation aux médias, à l’information et à la citoyenneté européenne”, a avut loc pe 14 decembrie. Redacţia de „globe reporters” uniriști, ajutată de jurnalist și de doamnele profesor Ramona Alupoaei, Mihaela Murgu și Aurora Petrea, a lucrat intens la alegerea temelor și stabilirea întrebărilor pentru interviurile pe care le pregătesc.

În curând, activitatea urmează a fi desfășurată „pe teren”, prin intermediul trimișilor noștri speciali, jurnaliștii Globe Reporters din România, Franța și Grecia.