https://tinedenoi.ro/burse-academice

Despre liceeni de clasa a X-a vorbim, acestia reprezinta grupul tinta. Este vorba de unele dintre cele mai prestigioase burse in Marea Britanie oferite de colegii cu traditie.

Avem bursieri care au ajuns la Oxford University, la London School of Economics, la University College London, unii chiar la Harvard dupa o bursa platita complet de Headmasters and Headmistresses Conference (HMC), partenerii nostri din Marea Britanie care ne ajuta cu derularea proiectului. Dam cel putin 5-6 burse complete si un nr. de burse partiale in fiecare an.

Iar inscrirerea in acest program, care iti ofera o sansa de a-ti schimba viata,  costa 19 lei, atat. Cautam elevi cu performante academice bune, cu un CV care sa contina si altceva decat note bune, cautam adolescenti adaptabili si isteti care s-ar putea adapta unui mediu diferit de ce exista in Romania.

In acest an, inscrierile sunt sensibil mai mici decat anul trecut deci cine actioneaza acum are o sansa destul de buna sa inceapa anul scolar viitor in Marea Britanie.

Deadline înscrieri: 24 IANUARIE 2019

Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile (taxe școlare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 și 42.000 lire sterline), însă există și burse parțiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcție de venitul brut al familiei. Singurele taxe care trebuie achitate de către elevi sunt:

  • O taxă în valoare de 19 lei, atunci când elevul își înscrie aplicația în cadrul acestui concurs, detalii regăsiți în documentația din link-urile de mai jos. Taxa aceasta este nereturnabilă.
  • O taxă în valoare de 1400 lire, reprezentând taxa de administrare a programului, care va fi achitată doar de către elevii care câștigă bursa și vor pleca la studiu în Marea Britanie.
!!! Important – Încurajăm citirea cu atenție a formularelor și ghidurilor prin care se va efectua înregistrarea în cadrul acestui program, precum și instrucțiunile de completare prezente în documentația din link-urile de mai jos.
Încurajăm contactul pe email la adresa: burse2019@tinedenoi.ro
Criterii de eligibilitate pentru bursele complete:– să fie înscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar – 2018-2019) în clasa a X-a;
– să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie;
– venitul părinților (brut, combinat) pe anul 2018 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire;
– vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2019, între 16 ani și 17 ani si 6 luni – nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.03.2002 și 01.09.2003.
Elevii pentru care venitul părinților depășește suma de 30.000 de lire în anul 2018 pot aplica pentru o bursă parțială, urmând aceeași procedură de înscriere. 

!!! Transmiterea documentelor se va face inițial în format electronic sub forma unui singur PDF complet (formularul de aplicație semnat) la adresa: burse2019@tinedenoi.ro, urmând ca într-o etapă viitoare, după selecția preliminară, elevii acceptați pentru concursul final să transmită și fizic documentele complete la o adresă indicată ulterior.

Toate materialele pentru depunerea dosarului, precum și toate detaliile privind acest program se găsesc pe:

https://drive.google.com/open?id=19YEIzN9EeCvfOELXqdMd-WZ__HuOmqHh (format WORD)

sau

https://tinedenoi.ro/burse-academice/  (format PDF și WORD)

Informaţii complete despre procesul de aplicare şi ce presupune experienţa educaţională la o şcoală independentă din Marea Britanie pot fi consultate pe site-ul http://tinedenoi.ro/burse-academice/

Ultimele anunțuri

Abonați-vă la noutățile CN Unirea

Abonați-vă la știrile și noutățile CN Unirea