Marți, 28 noiembrie 2023, Colegiul Național „Unirea” Brașov a fost gazda unei vizite inedite: elevii claselor de bilingv franceză s-au întâlnit cu membrii comitetului director al Alianței Franceze, precum și cu câțiva parteneri și sponsori ai acesteia.

Cu această ocazie, Alianța a prezentat, în premieră la Brașov, conceptul 4 x 4 FRANCOFONIE: instituțională, educativă, lingvistică și culturală, economică. De 4 ori 4 dimensiuni complementare ale francofoniei care, împreună, fac să funcționeze, într-un mod coerent și armonios, întregul ecosistem francofon de la Brașov.

Au prezentat:

Francofonie instituțională: Dl. Ion CIOLACU – Consul Onorific al Franței la Brașov

Francofonie educativă: Dna. Georgiana  BURBEA – Conferențiar dr, Universitatea „Transilvania” Brașov, vicepreședinte Alianța Franceză Brașov

Francofonie lingvistică și culturală: Dna. Daniela MOAȘA, director Alianța Franceză Brașov

Francofonie economică:        Dl. Arnaud MENSION-RIGAU – Hutchinson

Dl. Cătălin CÎNDEA – TotalEnergies Marketing Romania

Dna. Cristina COMȘA – Orange România

Dl. Tiberiu POȘTOACĂ – BRD-Groupe Société Générale

Întâlnirea a avut loc în cadrul primitor și cordial al sălii de festivități a Colegiului Național „Unirea”, sub semnul bunei colaborări și al sprijinului reciproc cu care cele două instituții partenere i-au obișnuit deja pe elevii secției francofone. Aceștia au avut ocazia de a primi răspunsuri la întrebările lor legate de oportunitățile concrete pe care întreprinderile cu capital francez le oferă absolvenților de la bilingv franceză în special, dar și tinerilor care aleg să învețe limba franceză, în general. Prezentarea programelor de studiu de la Universitatea „Transilvania” și a activităților desfășurate de Alianță, cu și pentru tineri, au avut ca scop încurajarea legăturilor între uniriști și ceilalți tineri francofili și francofoni din orașul nostru.

Coordonatori în cadrul Colegiului au fost: dna. director prof. dr. Maria ANTAL, dna. director adj. prof. Anca BUTOERU, dna. prof. Mihaela MURGU, dna. prof. Aurora PETREA.

 Organizatorii evenimentului: Alianța Franceză,  Agenția Consulară a Franței la Brașov și C.N. „Unirea” Brașov.

Ultimele anunțuri

Abonați-vă la noutățile CN Unirea

Abonați-vă la știrile și noutățile CN Unirea