Zilele la munca pot fi grele dar deseori sunt si dulci. Recent, ca in fiecare an, ne-a vizitat domnul José Ignacio Mir, reprezentând Universidad de Navarra, o facultate din nordul Spaniei. De obicei, domnul Mir ofera cursuri pentru studenti dornici sa plece in Spania cu toate cheltuieli incluse. Competitia, la nivel national, devine, evident, acerba. Câtiva dintre studentii nostri au obtinut burse in Universitatea Navarrei sau in alte locuri precum Universidad de Granada sau Universidad de Málaga.

Când mai sus am zis ca zilele sunt si dulci cateodata, ma refeream la faptul ca, din nou, unul dintre studentii nostri, domnisoara Alexandra Zamfirescu a obtinut o bursa pentru a pleca in Spania vara aceasta. Sunt foarte fericit pentru ca Alexandra a obtinut aceasta bursa pentru ca o cunosc foarte bine de multi ani. A facut parte de la inceput din grupa de teatru a scolii, obtinând in acest an premiul pentru cea mai buna actrita. La ore a demonstrat mereu seriozitate, iar in afara lor este o persoana agreabila, haioasa as spune, asa cum o adolescenta ar trebui sa fie.

De asemenea, recent am avut examenele DELE, la care s-au inscris foarte multi elevi. Am fost prezent in calitate de profesor examinator si pot sa spun, cu bucurie, ca elevii nostri s-au descurcat foarte bine la proba orala. In plus, rezultatele la faza nationala a Olimpiadei de Limba Spaniola au fost, si in acest an, foarte bune.

Mai avem, pentru a sfarsi anul, examenele de Bacalaureat Spaniol. Cred ca avem niste elevi foarte pregatiti, si sper ca si in acest an se vor impune in fata colegilor lor din alte orase si vor câstiga bursa decernata de catre statul spaniol pentru a urma invatamântul universitar in Spania. Si asta m-ar face foarte fericit, mai ales ca elevii care au obtinut în trecut bursa in urma Bacalaureatului Spaniol ma contacteaza des pentru a-mi spune cat de incantati sunt de studiile lor.

 Sectia de spaniola, cu ajutorul tuturor, merge mai departe!

 Va urez o binemeritata vacanta de vara placuta.

 Lluís Alemany Giner

 Lector de spaniola, C.N. UNIREA

 Iunie 2019.

Ultimele anunțuri

Abonați-vă la noutățile CN Unirea

Abonați-vă la știrile și noutățile CN Unirea